Biscuiti

BiscuitiBiscuitii vin din limba franceza, biscuits (format din alaturarea cuvintelor bis cuits, adica de doua ori copti), procedeu prin care acest dulce ajunge sa fie bine dezhidratat. Daca mergem si mai departe cu originea, aceasta se gaseste in limba latina, bis - de doua ori si coctus - copt (la singular), forma cea mai apropiata de cea originala fiind in limba italiana, biscotto.

" - "Ti-e drag de ea nu-i asa?" zise sagalnic domnisoara Shugar, zambind. "De ce nu te duci sa faceti cunostinta? N-am auzit nicaieri ca lebedele sa nu fie prietenoase ... numai sa o tratezi cu respect, bine? Uite si ceva din partea mea, in semn de bunvenit" exclama, si scoase din poseta un pachet cu biscuiti simpli facuti chiar de ea, lua vreo doi si ii introduse intre falcile catelului.

Lucky lua biscuitii cu grija, se vari in apa si incepu sa se miste rapid lasandu-se in voia curentilor, impins de o curiozitate mai presus decat vointa lui. Nu stia nici el de ce, dar parca ceva necunoscut il indemna sa vada cum vorbea si cum se comporta minunata si solitara aratare argintie."

Gabriella Rose - Povestea unei lebede

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *