Oscar si Tanti Roz - Eric-Emmanuel Schmitt

oscar si tanti rozDin categoria cartilor care te lasa paf! Mut! Soc sau cum spuneti voi despre o carte care v-a placut mult. Tot auzisem de piesa de teatru, n-am ajuns, si am zis sa citesc cartea pana una alta. Zis si facut, intr-o seara cu aplicatia Kindle de pe telefon. Este foarte scurta (pana in o suta de pagini), se citeste si repede, iar finalul iti da lovitura de gratie dupa ce te-a involburat bine pe parcurs. Nu intru in detalii, e frumoasa, cu un copil care isi traieste plin de seriozitate o viata de adult pe care...

"- Ce să mai vorbim de părinţii mei, Tanti Roz? Sunt nişte dobitoci.
- Să zicem. Dar despre Dumnezeu nu ţi-au povestit chiar niciodată?
- Ba da. O singură dată, când mi-au spus că ei nu cred în el. Ei nu cred decât în Moş Crăciun.
- Nu se poate! Chiar aşa dobitoci sunt, Oscar, băiete?"

" - Cum se face, Tanti Roz, că Dumnezeul ăsta al dumitale îngăduie să existe pe lume fiinţe ca Peggy şi ca mine?
- Noroc că existaţi, Oscar, băiatule, lumea n-ar fi la fel de frumoasă fără voi.
- Nu mă înţelegi. De ce lasă el să existe boală şi bolnavi? Din două una: ori e rău, ori nu prea e cine ştie ce de capul lui.
- Oscar, boala este un fapt, ca şi moartea, nu o pedeapsă."

Piesa de teatru se joaca la Bulandra, Marius Manole si Oana Pellea interpreteaza personajele Oscar si Tanti Roz. Existea de asemenea si film facut dupa carte, voi incerca sa le vad pe ambele.

Desi mai citisem de Eric-Emmanuel Schmitt si "Concert in memoria unui inger", abia dupa "Oscar si Tanti Roz" mi s-a facut pofta sa citesc si altceva, trec pe lista mea "Domnul Ibrahim si florile din Coran" si "Milarepa".

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *