Lufthansa

lufthansaE Lufthansa companie indiana sau nemteasca? Dupa nume n-ai putea spune, pentru ca sunt doua teorii in ceea ce priveste originea numelui. In germana lufthansa s-a format de la luft - aer si hansa (termen latin la origine) - breasla (care de altfel a dat si numele Ligii Hanseatice - alianta comerciantilor de la Marea Baltica si Marea Nordului).

Cealalta teorie, mai noua, descrisa in cartea lui F.A. Fischer von Poturzyn intitulata chiar Lufthansa, ne spune ca in sanscrita lupth inseamna tot aer iar hansa - cocor, de aici plecand si ideea logoului companiei.

"Intotdeauna mi-a placut Serghei Bubka. Nu numai pentru ca e un tip charismatic si pentru ca e singurul om care a ajuns cel mai aproape de cer fara sa zboara cu Lufthansa, ci pentru ca, de cate ori il sunam, imi raspundea. Bine, nu-l deranjam in timpul concursurilor, dar dupa fiecare record pe care-l dobora, imi facea cadou prajina care-l propulsa spre nicaieri, ca sa aterizeze pe o saltea banala.Ati aflat vreodata vreo ironie mai perfecta?  Cum sa aterizezi pe o saltea, cand ai tot Universul la dispozitie?"

Marius Gabor - Amor de dragul ploii

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *